Kultura i prosvjeta 02.02.2019. 08:49. Zadnja izmjena: 02.02.2019. 08:49.

Skupština

Limena glazba općine Kotoriba: Vinku Horvatu još jedan mandat

Članovi Limene glazbe općine Kotoriba nedavno su održali prvu izbornu skupštinu. Na njoj je za predsjednika izabran Vinko Horvat koji je i dosad obnašao tu dužnost. Dopredsjednik će biti Zlatko Sabol, tajnik Dražen Hederić, a blagajnica Mirela Jesenović. U Upravni odbora izabrani su Antun Horvat, Kristijan Karloci i Karlo Solomun. Predsjednik V. Horvat kratko se prisjetio početaka rada udruge, dok se dirigent Stjepan Taradi-Utek osvrnuo na prošlogodišnje aktivnosti. Članovi limene glazbe održali su 102 probe te 10 koncerata, od kojih tri izvan Kotoribe.

- U ovoj godini primarno nam je upisivanje novih članova, a potom i proširenje repertoara. Surađivat ćemo s mjesnim KUD-om na nekoliko projekata, u planu su brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu, a bit ćemo i domaćin prijateljskim puhačima, dodao je između ostalog Horvat. I u ovoj godini očekuje se financijska pomoć Općine Kotoriba u visini 75 tisuća kuna.

- Sve dok ću ja biti na čelu Općine ne morate brinuti za financije i kupnju instrumenata. Pokušajte 'preživjeti' sa sredstvima za redovito djelovanje i radite na omasovljenju, poručio je općinski načelnik Ljubomir Grgec.