Kultura i prosvjeta 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

MACINEC: Posljednji dan u 'malim' klupama

Na kraju nastavne godine svečano je bilo i u OŠ Dr. Ivana Novaka Macinec u kojoj su učenici osmog razreda s razrednicom Kristinkom Vugrinec upriličili svečanost završetka školovanja na vrlo atraktivan način. Pred ozarenim licima njihovih roditelja i drugih članova njihovih obitelji te učitelja i djelatnika Škole na ekranu se vrtio pravi, pravcati film o njihovom osmogodišnjem boravku u školi... 

Na videouratku nizale su se scene školskog života od prvog ulaska u učionicu, školske, izvannastavne i izvanškolske nastave, izleta i maturalca do sekvenci želja u budućem njihovom školovanju i životu koji je pred njima. Otkako već više od stoljeća i pol postoji organizirana nastava u macinečkoj osnovnoj školi, u završnom su razredu po prvi put u većini bila djeca romske nacionalne manjine, djeca koja sva nastavljaju svoje obrazovanje u srednjim školama.

Na fotografiji: Danijel Balog, Elena Balog, Kristinka Dolar, Denis Drk, Dolores Hergotić, Alen Horvat, Emilija Horvat, Jasmin Ignac, Martina Ignac, Vedran Muršić, Marko Oršoš, Martina Oršoš, Melita Oršoš, Nedeljko Oršoš, Danijel Oršuš, Silvija Oršuš, Jelena Rebernik i razrednica Kristinka Vugrinec.

Boris Tomašić 

Izvor: 3091