Kultura i prosvjeta 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Međimurje u Francuskoj / Pesmarica naših mamica

MEĐIMURJE U FRANCUSKOJ
Naša
baština na 5 koncerata i projekcija
Od 12. do 19. listopada u Francuskoj pokrajini Coucy le Chateau održavaju se 16. dani hrvatske kulture na kojima će se predstaviti i Međimurska županija.
Naša kulturna baština u Francuskoj nastavak je predstavljanja hrvatskih županija u okviru hrvatsko-francuskog prijateljstva, a u programu će sudjelovati članovi KUU-a Zvon iz Male Subotice, članice Vokalne skupine Stridone iz Štrigove, Zrinska garda Čakovec i Nikolina Virgej - Pintar. Bit će prikazana i tri kratka filma Škole animiranog filma iz Čakovca te film o Međimurju studija Dvije lije.
Autor programa je Dejan Buvač, a onog u Francuskoj Jean-Claude Dumont.
- Predviđeno je pet koncerata u različitim gradovima u trajanju od 80 minuta te predstavljanje u Veleposlanstvu RH u Parizu i prijem kod veleposlanika.
Cilj nam je prezentirati kulturno naslijeđe Međimurja i hrvatske baštine. Sav prihod koji ćemo ostvariti na programima u Francuskoj namijenjen je u dobrotvorne svrhe - ističe predsjednik Zajednice HKUU-a Međimurske županije Dejan Buvač. (AL)

U IVANOVCU 20. LISTOPADA
Pesmarica naših
mamica
Kulturno-umjetničko društvo Katruže Ivanovec u nedjelju, 20. listopada u mjesnom društvenom domu organizira 9. županijsku smotru izvornog pjevanja starih međimurskih, narodnih i sakralnih popijevki Pesmarica naših mamica. Uz brojne međimurske KUD-ove, nastupit će i gosti – Mješovita pjevačka skupina iz Ljubljane te Folklorni ansambl Mladost iz Samobora. (vk)

Izvor: 3051