Kultura i prosvjeta 17.04.2016. 08:00.

Inventum 2016.

Na 10. Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih

U organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin 9. i 10. travnja tridesetak je pedagoga teheničke kulture obišlo 10. međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih „INVENTUM 2016.“ u Iloku. Dan prije sajam je otvorio ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Uz obilazak sajma, odslušali su i nekoliko predavanja čije su teme bile vezane uz nove tehnologije, kako pokrenuti vlastiti posao, stvoriti novi proizvod i slično. Nekoliko je mladih varaždinskih srednjoškolaca izložilo svoje radove, a članovi ocjenjivačkog suda za radove bili su profesori Stjepan Androlić, Dragutin Labaš, Stjepan Jagić i Željko Medved kao predsjednik ocjenjivačkog suda.

Domaćini su za sve sudionike sajma i goste organizirali vožnju turističkim vlakom kroz Ilok, iločke vinograde doturističkog kompleksa na Principovcu, te razgledavanje starih Iločkih podruma uz ponuđenu degustaciju iločkog traminca i ostalih biranih vina. Na povratku je razgledan Muzej vučedolske kulture u Vukovaru, te je odana počast stradalima na Memorijalnom groblju Ovčara. 

Izvor: Željko Medved