Kultura i prosvjeta 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Na kraju nastavničke karijere...

U OŠ Jože Horvata Kotoriba zadnjeg dana nastave u prvom polugodištu upriličeno je prigodno druženje zaposlenika. Tim povodom, u njihovu se sredinu pozivaju i umirovljenici. Među njima su ovaj put bile Ankica Balent, nastavnica hrvatskog jezika iz Čakovca, i Nada Bogojević, nastavnica likovnog odgoja, iz Donje Dubrave, djelatnice koje su u ovoj školi zajedno odradile 83 godine (nastavnica Balent 40, a Bogojević 43). U mirovini su od 1. rujna 2013. Na dugogodišnjem predanom radu s djecom umirovljenim nastavnicima zahvalila je sindikalna povjerenica Klaudija Vidović, prof., i njezina zamjenica Danijela Sabol, dipl. učiteljica, te ravnateljica Škole Snježana Matoš, prof., kojoj je Nada Bogojević nekada predavala.
- U ovaj kolektiv došla sam 3.rujna 1969. godine i primljena sam kao najmlađe „dijete“ jer se kolektiv prema meni odnosio kao prema svojoj kćeri. Svi trenuci provedeni u ovoj sredini trajno će ostati u meni, a pamtit ću ih po dobroj djeci i kolegama. Najveća je radost kada počneš zajedno raditi s bivšim učenicima, kada na neki način iskazuješ zadovoljstvo što su oni odabrali najljepši i najodgovorniji posao na svijetu, rekla je Nada Bogojević, iskazavši radost što je dočekala trenutak otvaranja nove školske zgrade i nemjerljivo bolje uvjete rada.
- Puno ste mi dali i zadužili me, dragi ste mi i moji ste. Hvala vam za ovaj oproštaj! Bojala sam se kako ću bez škole, ali i u mirovini je lijepo, dodala je Ankica Balent. O broju generacija koje su izvele na pravi put nisu govorile. Rekle su da ta večer nije bila za sumiranje prošlosti, već iskazivanje ponosa, radosti i zadovoljstva što su te generacije danas uspješni, zreli ljudi.

Mladen Grubić

Izvor: 3064