Kultura i prosvjeta 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Nagrađen projekt učenika ETŠ-a

Projekt učenika čakovečke Ekonomske i trgovačke škole posebno je pohvalio i nagradio ministar turizma Darko Lorencin. Za školski projekt kojim učenici i mentori rade na jačanju konkurentnosti ljudskih potencijala u turizmu, nazvan Međimurje kak si lepo, ministar je pohvale uputio i na Danima turizma održanim 24. listopada u Zadru.
- Posebna je čast učenicima i mentoricama ETŠ-a Čakovec primiti ovako visoko priznanje za najbolji projekt. Naše Međimurje kak si lepo bavi se izletima za mlade, a osmislile smo ga kolegica Zita Lajtman i ja te ga provele zajedno s timovima učenika drugog i trećeg razreda hotelijersko-turističkog smjera, kaže Sanja Munđar, prof.
U okviru projekta učenice Martina Leskovec, Lea Grubešić, Natalija Brezarić, Marija Iveković - Pontoni i Maja Celinger educirane su za predstavljanje znamenitosti i ljepota donjeg Međimurja, dok su učenici Ana Marija Gregur, Lea Antonije - Stamničar, Petra Žišković, Nikola Lakić i Filip Preložnjak educirani za vođenje i prikazivanje atrakcija i ljepota gornjeg Međimurja.
Projekt je ocjenjivalo povjerenstvo od devet članova - predstavnika Ministarstva turizma, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Udruge kampova Hrvatske. Pri donošenju odluke procjenjivao se kontekst projekta, vještina izrade prezentacije, poznavanje i korištenje stranog jezika. Učenicima je boravak u Zadru na Danima turizma bio posebno ugodno iskustvo, dovoljno stimulativan da se u nastavi još više trude.
A. Ličanin

Izvor: 3055