Kultura i prosvjeta 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Najbolji Filip, Margareta i Luka

U utorak, 18. veljače u OŠ Strahoninec održano je Županijsko natjecanje iz matematike na kojem je među sedmim razredima najbolji bio Filip Vinković iz OŠ Sveti Martin na Muri.
Filip je po četvrti put najbolji matematičar u svojoj generaciji, a iza ovog plasmana sigurno stoje sati i sati provedeni u rješavanju zadataka i veliki trud i zalaganje mentorice, učiteljice matematike Anice Karlovčec kojoj se, uz Filipa, na županijsko natjecanje plasirao i Lucio Lesar iz 7. razreda. Filip će svoje matematičko znanje uskoro moći pokazati i na državnom natjecanju. (vt)

GOSPODARSKA ŠKOLA: NATJECANJE AGRO I FLORA
Margareta i Luka
najbolji
U Gospodarskoj školi Čakovec održano je 12. školsko natjecanje učenika u obrazovnom sektoru Poljoprivreda, prehrana i veterina u disciplinama Flora i Agro. U disciplini Flora sudjelovali su učenici trećih razreda zanimanja cvjećar, a u disciplini Agro učenici četvrtih razreda zanimanja poljoprivredni tehničar - opći smjer.
Natjecanje cvjećara sastojalo se od pisane provjere znanja i praktičnog zadatka - izrade stolnog aranžmana za stol mladenaca i aranžiranje slike. Prema prilično zahtjevnim kriterijima, natjecanje je pratilo i ocjenjivalo povjerenstvo profesora poljoprivredne struke predmeta. Najbolji rezultat postigla je učenica Margareta Šimunković, a pripremila ju je mentorica Ljiljana Škrobar.
Na natjecanju Agro sudjelovalo je 19 budućih poljoprivrednih tehničara pod mentorstvom Natalije Varge. Nakon pisanog dijela natjecanja, učenici su znanja i vještine pokazali u sadnji jagoda. Povjerenstvo je odlučilovalo o svim radovima te s 86 osvojenih bodova pobjednikom proglasilo Luku Krčmara. (al)

Izvor: 3071