Kultura i prosvjeta 30.12.2015. 11:59. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Mještani Gornjeg Mihaljevca pokazali da imaju veliko srce

Naši za naše: Humanitarni koncert za bolesne sestre

Mještani Općine Gornji Mihaljevec u nedjelju 27. prosinca još su jednom pokazali da imaju veliko srce. U domu kulture u samom Mihaljevcu održan je 11. po redu humanitarni koncert „Naši za naše“. Dvorana je već sat vremena prije početka bila napola ispunjena, da bi do samog početka u 19 sati bilo teško pronaći čak i mjesto za stajanje. Ove godine prikupljala se pomoć za teško bolesne sestre Kernjak iz Vugrišinca, koje su roditelji Julijana i Danijel dovezli u dvoranu na sam početak priredbe.

- Natalija ima 35 godina, a Danijela 30. Boluju od cerebralne paralize. Mnogo potrošimo na lijekove i ostalo. Potpuno smo im posvećeni. Ja sam domaćica, a suprug je u invalidskoj mirovini, bio je tesar pa je stradao. Kćeri idu u poludnevni boravak Caritasovog  vrtića u Čakovcu i da nema toga ne znam što bismo i kako. Hvala svima na ovoj akciji pomoći – ispričala je za list Međimurje majka Julijana Kernjak netom uoči početka koncerta, koji su vodile mlade Lea Kovačić i Kristijana Lesničar.


Na pozornicu prvi su izašli mališani iz Dječjeg vrtića „Zipka“, a poslije njih učenice Osnovne škole „Gornji Mihaljevec“. Prije Eko banda solo pjevanjem predstavila se Valentina Zadravec. Nastupali su i Udruga žena Stanetinec, Lipa band, Karolina Matjašec i Martina Jakšić, Muška vokalna skupina „Sveti Juraj na Bregu“, Vladimir Košir – Tonka, Globus band i Ansambel Žargon. 

Oko ponoći, kad je sve pobrojano, od Jasenke Novak, predsjednice KUU-a Lipa, stigla nam je informacija kako je humanitarnim koncertom prikupljeno 17,141 kuna i 143 eura.

Ovogodišnji humanitarni koncert organizirali su Mjesni odbori Martinuševec i Vugrišinec, uz pokroviteljstvo Općine Gornji Mihaljevec, koju su u prvom redu predstavljali načelnik Goran Lovrec i predsjednik Općinskog vijeća Josip Petković. Pokazujući dvoranu, „šapnuli“ su kako se vidi da služi svrsi te se nadaju da će doći na red za njenu obnovu. A na ulazu, žene iz Martinuševca dijelile su gostima figurice od gipsa koje su same izradile (ispekle su i kolače), dok su gosti u košarici ostavljali dobrovoljni prilog za bolesne sestre Kernjak.