Kultura i prosvjeta 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Nastavnici pod reflektorima

Prijem i dodjelu priznanja mentorima iz osnovnih i srednjih škola čiji su učenici ostvarili zapažene uspjehe na natjecanjima u prošloj školskoj godini upriličen je u Katoličkom domu 9. listopada. Uz stisak ruke i prigodan dar, župan Matija Posavec, njegova zamjenica Sandra Herman i županijska pročelnica za društvene djelatnosti Sonja Tošić Grlač čestitali su nastavnicima na postignućima.
Priznanja je primilo 127 mentora iz osnovnih i srednjih škola naše županije, a u birano su se društvo uklopili i oni nastavnici čiji su učenici bili pozvani na državna natjecanja iz građanskog odgoja i na Lidrano.
Rad u područjima odgoja i obrazovanja spada u red onih koje javnost rado ocjenjuje kao “trošak” iako je zapravo riječ o ulaganju. Ono će se višestruko vratiti kada politika stvori uvjete u kojima će gospodarstvo moći disati, a mladi ljudi dobivati priliku da se dokažu i pridonose društvu u kojem su stasali. U školi im za to trebaju nastavnici, mentori, a u životu mjerljive opcije - dva elementa koja su u našem društvu trenutno u disproporciji.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3052