Kultura i prosvjeta 20.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

NutritionDay

Projekt NutritionDay proveo se u cijelome svijetu 19. studenog. Na taj dan zdravstvene ustanove diljem svijeta prikupljale su informacije o prehrani svojih bolesnika koji ulaze u NutritionDay bazu podataka. Odsjek za dijetetiku i prehranu ŽBČ ima dobru suradnju s Odjelom pedijatrije i već drugu godinu zaredom sudjeluje u projektu NutritionDay, a u sklopu projekta s Klaićevom bolnicom Zagreb. Tim se projektom želi unaprijediti bolnička prehrana i podići svijest o važnosti prehrane u liječenju pedijatrijskih bolesnika.



Cilj ovog ispitivanja je procijeniti tijekom jednog dana kako se upravlja prehranom u bolnicama diljem Europe i svijeta, kakve su prehrambene navike djece, kakvo je zadovoljstvo prehranom u bolnici s obzirom na njihovo trenutno stanje te primiti neke preporuke ili sugestije.


Ispitivanje se sastoji od tri upitnika, a odnose se na to koliko su djeca pojela na današnji dan bolničke ili neke druge hrane, upitnik o 24 satnom prisjećanju kao i upitnik o konzumaciji mlijeka i mliječnih proizvoda općenito.


Tim iz Odsjeka za dijetetiku i prehranu kojeg čine Monika Vidović, voditelj, dipl.ing.preh.tehn., Monika Novak, dipl.ing.preh.tehn., Sonja Međimurec, mag. nutr. i Tea Premoša, mag. nutr. zahvaljuje se na velikodušnoj suradnji Odjelu pedijatrije te roditeljima i djeci na strpljivosti.

 

nutritionDay diljem svijeta

Izvor: 3160