Kultura i prosvjeta 02.12.2017. 08:31. Zadnja izmjena: 02.12.2017. 09:33.

Čakovec

Održana promocija prvostupnika i stručnih specijalista MEV-a

Sedma promocija stručnih prvostupnika preddiplomskih stručnih studija Računarstva, Menadžmenta turizma i sporta i Održivog razvoja te 4. promocija stručnih specijalista specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta turizma i sporta s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, održana je u Centru za kulturu Čakovec.

Velikim pljeskom koji se u nekoliko navrata prolamao dvoranom, pozdravljeno je čak 150 studenata, onih zbog kojih je upriličena današnja svečanost, koji su uspješno obranili svoje završne radove i time postali akademski građani našeg društva. Tri i pet godina studija odradili su na ponos svoje obitelji, rodbine i prijatelja, ali i profesora i mentora koji su kroz godine njihovog obrazovanja uvijek bili potpora i neiscrpna snaga da postignu upravo ono što danas i jesu. Zasigurno njihov put ovdje ne staje, početak je novog poglavlja, onog poslovnog, a temeljem dosadašnjih postignutih rezultata i upornosti, spremni su za sve izazove koji ih očekuju u budućnosti.

O vrijednosti stečenog znanja u proteklih nekoliko godina na Međimurskom veleučilištu govorila je Romana Pomper koja se u ime svih promovenata i u svoje osobno obratila auditoriju. Iako mlado, Veleučilište u Čakovcu, velikim i promišljenim koracima, aktivnostima, EU projektima, Erasmus programima te kroz Studentski zbor postaje mjesto znanja i poželjna studentska destinacija.

Spomenimo kako su promociju svojim izvedbama, pjesmom „Vuprem oči“ te međunarodnom studentskom himnom „Gaudeamus“ oplemenili Slavko Vincek, student 5. godine Učiteljskog fakulteta Čakovec u pratnji kolegice Tonie Andrašek, studentice 4. godine sa istog fakulteta.