Kultura i prosvjeta 11.04.2016. 13:09. Zadnja izmjena: 11.04.2016. 13:13.

Program usavršavanja nastavnika

OŠ Gornji Mihaljevec ugostila učitelje iz Norveške

U sklopu Erasmus+ programa usavršavanja nastavnika Osnovnu školu Gornji Mihaljevec posjetilo je šest nastavnika iz norveškog grada Lillestrøma. Ravnateljica i pet učiteljica iz Volla škole boravile su u međimurskoj školi od 15. do 17. ožujka kako bi vidjele kako se, koliko i na koji način informacijsko-komunikacijske tehnologije koriste u nastavi. Koordinatorica projekta škole u Gornjem Mihaljevcu i učiteljica njemačkog jezika Marta Lončar-Vinković gostima je priredila raznolike sadržaje.

Kolegice iz Norveške sudjelovale su na 12 sati nastave matematike, informatike, prirode, geografije, fizike, engleskog i njemačkog jezika u predmetnoj nastavi te hrvatskog jezika u 3. razredu. Organizirane su i radionice s polaznicima dodatne nastave matematike i njemačkog jezika, a jedna od norveških učiteljica održala je i stručno usavršavanje za nastavnike predmetne nastave pod nazivom "Hour of Code".

U vremenski kratkom posjetu koji je za cilj imao da se prikažu načini integracije IKT alata u nastavi učitelji su međusobno razmijenili iskustva i znanja te stekli neke nove vještine. Iako se naše učionice po pitanju opremljenosti ne mogu mjeriti s onima u Norveškoj, zaključeno je da škola u Gornjem Mihaljevcu na najbolji mogući način koristi ono što ima na raspolaganju. Temeljem toga može se zaključiti da je ovaj posjet bio iznimno uspješan, a Osnovna škola Gornji Mihaljevec nada se da će se uspješna suradnja s norveškom školom, s kojom surađuju od 2013. godine, nastaviti i na budućim projektima.

Dio učitelja i učenika koji su sudjelovali na projektu Erasmus: Korištenje IKT alata