Kultura i prosvjeta 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Pazite da vas ne programiraju!

U Tehničkoj školi Čakovec, u ET3 razredu, prije nepune četiri godine, okupili su se budući tehničari za računalstvo. Danas su maturanti i u razredu su s kojim je ugodno raditi, a jednako tako je biti i razrednicom. Ta je uloga pripala nastavnici matematike Sanji Loparić, prof.
Mladići iz razreda prvenstveno se hvale svojim sportskim aktivnostima i uspjesima. Izdvajaju Juricu Marciuša koji brzo trči, pa je tako i na ovogodišnjem krosu zauzeo sjajno treće mjesto. Nije istrčao za broncu, ali za ocjenu odličan svakako jest. No, srebro je na atletskom natjecanju u bacanju kugle osvojio njihov Stephan Šalamon.
Kao i mnogi drugi maturantski razredi, i polaznici 4. ET3 prošlog su se ljeta na maturalno putovanje uputili u Španjolsku. Kažu, bilo je nezaboravno i uvijek će imati o čemu pričati kad se zajedničkog puta budu prisjećali. Mogu se pohvaliti da prošle godine u cijelom razredu nitko nije išao na popravni ispit, pa se nadaju da će i u završnjoj godini njihovog srednjoškolskog obrazovanja biti jednako tako. Nade u dobar uspjeh povezuju i s državnom maturom, ali i upisom na željene fakultete. U njihov uspjeh i mi vjerujemo. Oni su: Domagoj Dominić, David Frančić, Luka Hrašćanec, Filip Klobučarić, Matia Kozar, Jurica Krznar, Filip Kvakan, Alen Lisjak, Viktor Lorencin, Leon Lukman, Filip Lukša, Jurica Marciuš, Mihael Murković, Bruno Munka, Bernard Novak, Luka Oreški, Goran Pongrac, Marko Rojko, Stephan Šalamon, Marko Škovrc, Jura Šolja i Vitomir Zvošec.
Njihovi će predstavnici gostovati i u programu Radija 1 u utorak, od 17:30 sati na frekvenciji 105,6 MHz. Prošlotjedni gosti na radiju bili su učenici 4.HT razreda čakovečke Ekonomske i trgovačke škole Eneja Zadravec, Karlo Kocijan, Kristina Sinanović i Indira Marciuš. (al)

Izvor: 3056