Kultura i prosvjeta 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

"Pinkleci" se pripremaju za Ameriku

Članovi čakovečke Kazališne družine Pinklec ovih dana odlaze u Sjedinjene Američke Države u kojima će predstavljati kulturu Europske unije. Izabrani su kao sudionici programa koji se svake godine održava u više gradova SAD-a, čime su postali prvi predstavnici profesionalnog hrvatskog dječjeg kazališta u programu u kojem Amerikanci ugošćuju kazališta iz država članica EU-a.
Pinkleci će od 7. do 16. studenoga odigrati sedam predstava u različitim gradovima, među ostalim i u washingtonskom Kennedy centru.
- Pinklecima je igranje predstave u Kennedy Centru, u Washingtonu isto što bi bilo našoj mezzosopranistici Blanki Tkalčić kad bi pjevala u njujorškoj Metropolitan operi. Naša je družina, kao sudionik, puno puta pozivana na eminentne kazališne događaje. Na neke nismo mogli otići iz financijskih razloga, i to možda ograničava naše produbljivanje iskustava, no, kompliment je biti izabran jer to govori da dobro radimo. U SAD-u ćemo igrati predstavu A tko si ti? koja je zapravo dramatizacija priče Neposlušno mače Ivana Beliševa, namijenjena djeci u dobi od 3 do 10 godina - kaže za list Međimurje voditelj KD-a Pinklec Romano Bogdan.
Bogdan potpisuje režiju predstave, a lutke, scenografiju i kostime osmislila je Rusa Trajkova. Motive iz bajke u predstavi igraju Karolina Horvat (Tina), Mario Jakšić (Luka) i Davor Dokleja (Matko).
A. Ličanin

Izvor: 3053