Kultura i prosvjeta 03.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Podmirenje duga Knjižnici „Nikola Zrinski“

Slučajno ili ne, nepunih tjedan dana prije parlamentarnih izbora, međimurski župan Matija Posavec i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač javnosti su obznanili način na koji planiraju riješiti višegodišnji problem dugovanja Županije prema Knjižnici „Nikola Zrinski“ od oko 650.000 kuna,  što se odnosi na sufinanciranje rada Bibliobusne službe. U ponedjeljak, 2. studenog, s ravnateljicom spomenute ustanove čiji je osnivač Grad – Ljiljanom Križan, potpisali su sporazum prema kojem će Županija financirati radove na uređenju prostora u bivšem Časničkom domu koji je predviđen za proširenje Knjižnice i time „prebiti“ dug.  

 

- Važno nam je da se knjižnica razvija i da se poveća standard usluga. Ona jest u Čakovcu, ali to je županijska knjižnica koju koriste svi stanovnici Međimurske županije. Investicija će, vjerujem, biti realizirana u narednih nekoliko mjeseci, kazao je Posavec.

 

- Ovo je dobar primjer suradnje Grada i Županije, na obostranu korist i stvar se konačno maknula s mrtve točke, dodao je Kovač, dok je ravnateljica Križan istaknula da je nakon godina čekanja „ovaj dan praznik za knjižnicu“.

 

Nakon adaptacije, u bivši Časnički dom na Trgu Republike – preko puta Knjižnice, preselit će se Dječji i Studijski odjel te igraonica, a planira se i uređenje multimedijalne dvorane.

Izvor: 3158