Kultura i prosvjeta 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Predstavljeno Moje drago serce...

U Čakovcu je proteklog utorka predstavljena knjiga Moje drago serce profesora Zlatka Bacingera. Knjiga pomalo dugog podnaslova - O čemu govori i kakve poruke našem vremenu šalje oproštajno pismo Petra Zrinskog Ani Katarini Frankopan, pravo je remek-djelo grafičkog oblikovanja, za što se pobrinuo umirovljeni profesor Zdravko Tišljar, a tiskana je u 300 primjeraka. Recenzenti ove vrijedne knjige u kojoj profesor Bacinger, veliki potovatelj lika i djela Zrinskih i Frankopana, inicijator osnivanja i prvi predsjednik Zrinske garde Čakovec, rečenicu po rečenicu raščlanjuje Petrovo oproštajno pismo Ani Katarini, napisano prije smaknuća, bili su Dražen Budiša, Zvonimir Šeparović i Hrvoje Hitrec.
Osim njih, na predstavljanje se odazvalo niz osoba iz kulturnog, javnog, znanstvenog i kulturnog života, počasni članovi i savjetnici Bratovštine Petra Zrinskog, Časnog stola Čakovec.
Bili su tu ugledni znanstvenik Vladimir Paar, profesor Zdravko Tišljar, glumac Zlatko Vitez i mnogi drugi. Od županijske vlasti, na promociju su se odazvali predsjednik Skupštine i zamjenici župana. (vt)
Snimio Dubravko Lesar

Izvor: 3080