Kultura i prosvjeta 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Prijevoz srednjoškolaca i dalje besplatan

I u drugom polugodištu ove školske godine srednjoškolcima s područja Međimurske županije mjesečna karta za vlak i autobus će se plaćati prema prema prošlogodišnjim uvjetima, odnosno prijevoz će za njih biti potpuno besplatan.
Međimurska županija platit će razliku između pune cijene i cijene koju za pojedini prijevoz plaća Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
- Izrazito sam zadovoljan što smo dokazali da ovaj sustav funkcionira i što se, ukoliko postoji volja, može postići dogovor u kojem svi dobivaju; i djeca i roditelji i prijevoznici, ali i Županija. Ponovo smo primjer kako se kvalitetnim planiranjem mogu osigurati bolji uvjeti u obrazovanju – naglasio je župan Matija Posavec te izrazio zadovljstvo da je Međimurje i dalje jedina županija s potpuno besplatnim prijevozom srednjoškolaca.
Za prijevoz srednjoškolaca iz županijskog proračuna godišnje se izdvaja oko 3 milijuna kuna, dok se ukupno za prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studenata godišnje izdvaja oko 20 milijuna kuna - dodaje pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Alen Kajmović.

Izvor: 3064