Kultura i prosvjeta 31.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Priznanja voćarima i prirodoslovcima

Polaznici prirodoslovne i voćarske grupe OŠ Sveti Martin na Muri krajem nastavne godine organizirali su druženje u školskom voćnjaku. 

Prirodoslovci su upregnuli sve svoje intelektualne sposobnosti na natjecanjima iz biologije i kemije na kojima su ostvarili vrhunske rezultate i za to dobili priznanja, a voćari cijele školske godine imaju posla s uređenjem voćnjaka i njegom jabuka.

U prirodoslovnoj grupi posebno su se istaknuli Filip Vinković, županijski prvak iz kemije i četvrti na državnom natjecanju, ujedno i najbolji u povijesti Škole, Franko Goričanec, drugi na županijskom natjecanju iz biologije i četvrti na županijskom natjecanju iz kemije, te Roko Oletić, županijski prvak iz kemije, i Mario Modlic, županijski viceprvak iz kemije. 

Na županijskim natjecanjima posebno su se istaknuli i Veronika Vršić, Rafael Goričanec te Nikola Vinko.

Cijelo vrijeme u radu im pomaže njihov voditelj mr. Dražen Crnčec, prof., koji uz prirodoslovnu grupu vodi i voćarsku grupu koja, prema zaslugama i izboru učenika, na kraju školske godine najboljim voćarima dodjeljuje prestižne titule. Ove je godine Rafaelu Goričancu i Sabinu Koprivcu pripala titula voćarski šegrt, Nikoli Tkalčiću voćarski kalfa, a Mariju Modlicu voćarski majstor. Učenicima je čestitao i ravnatelj Škole Tomislav Paljak te ih potaknuo da i dalje budu tako vrijedni. (vt)

Izvor: 3092