Kultura i prosvjeta 10.05.2018. 10:20. Zadnja izmjena: 10.05.2018. 10:22.

Od nedjelje, 13. svibnja

Program obilježavanja Dana sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu

- Pred nama je proštenje sv. Antuna Padovanskog ili kako bi ga ja nazvao Dan čakovečkog Juga. Sv. Antun Padovanski zaštitnik je naše crkve, naše Župe i svih naših obitelji i ovaj blagdan želimo svečano i dostojno proslaviti, kazao je župnik Tomislav Božiček predstavljajući program duhovne priprave za blagdan njihovog zaštitnika koji se slavi 13. lipnja.

Duhovno – kulturna manifestacija Dani sv. Antuna Padovanskog započinje u nedjelju, 13. svibnja u Župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu svetom misom zahvalnicom za sve liječnike, medicinske sestre i tehničare uz Međunarodni dan sestrinstva i obilježavanje 20. godišnjice Župe. Misu će predvoditi fra Tomislav Božiček, a pjesmom uveličati muški pjevački zbor Zagrebački liječnici pjevači pod ravnanjem dirigentice Ive Juras.

Nakon otvorenja manifestacije program Dana sv. Antuna Padovanskog nastavit će se u petak, 18. svibnja koncertom Hrvatskog baroknog ansambla u župnoj crkvi u 20 sati. U nedjelju, 10. lipnja u 20 sati na rasporedu je izložba poštanskih maraka Sv. Franjo i ekologija i predavanje svećenika Vatroslava Frkina u dvorani pastoralnog centra dok će idući dan, 11. lipnja, u istoj dvorani u 20 sati, Juraj Batelja predstaviti svoju knjigu Komunistički pogon i mučeništvo blaženoga Alojzije Stepinca