Kultura i prosvjeta 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Projekt "Od škole do posla"

Dvanaestero mladih iz Međimurske županije u srednjoj školi uči kako napisati životopis i molbu za posao, kako se predstaviti na razgovoru za posao i odnositi prema radnim obvezama.
Aktivnost pod nazivom Od škole do posla koja je dio projekta Platforma za socijalno uključivanje Roma u Međimurskoj županiji Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj zajednički provode Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, čakovečki Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Obrtnička komora Međimurske županije.
Anđelko, Damjan, Danijel, Dario, Darko, Jasmin, Maja, Mirjana, Mišel, Nenad, Pavao i Roman učenici su koji se obrazuju upravo za obrtnička zanimanja, poput zidara, stolara, soboslikara, automehaničara te, kad su u pitanju djevojke - kuharice i slastičarke. U okviru projekta, prošli su niz radionica, a izdana je i brošura u kojoj predstavljaju svoje poslovne i privatne interese te pišu o tome kako sebe vide u budućnosti. Svima je kao i većini mladih zajedničko jedno - nadaju se poslu, po mogućnosti u struci.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3076