Kultura i prosvjeta 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Raskošni koncert

U organizaciji Doma kulture Preloga, 6. siječnja održan je koncert Dječjeg pjevačkog zbora Maleni Prelog i Puhačkog orkestra grada Preloga.
Na pozornici je muziciralo stotinjak djece s područja Preloga izvodeći božićno-novogodišnje pjesme. Dječji zbor izveo je šest pjesama u pratnji Danijela Ota, prof., dok je Puhački orkestar izveo pet skladbi. Na završetku koncerta zajednički su izveli tradicionalnu hrvatsku pjesmu Tri kralja jahahu.
Dječji pjevački zbor osnovan je 9. ožujka 2009. godine i djeluje u okviru ustanove Dom kulture Preloga, okuplja djecu uzrasta od 4 do 14 godina i djeluje u dvije grupe. Voditeljica zbora je profesorica glazbe Jasmina Malek Križanec.
Nastupali su na gradskim manifestacijama, priredbama, sajmovima i samostalnim koncertima.
Potrebno je istaknuti značajno postignuće na državnom natjecanju dječjih zborova u 2013. godini, nastupom u Varaždinu u kojem su osvojili drugo mjesto.
Puhački orkestar grada Preloga osnovan je 21. studenoga 2013. godine, na inicijativu iz Grada Preloga i Doma kulture. Okuplja djecu školskog uzrasta i trenutno broji 42 člana. Voditelj orkestra je Igor Hrustek, prof.
Do sada su nastupali i na završnoj priredbi preloških Ljetnih radionica, na priredbama u okviru Dječjeg tjedna te na humanitarnom koncertu u Čakovcu.
Snimio S. Naranđa

Izvor: 3064