Kultura i prosvjeta 16.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

RECENTNE GRAFIKE MARINE FINCI I IGORA KONJUŠAKA U MMČ-u

U Izložbenom salonu Muzeja Međimurja će od 21. listopada do 9. studenog biti postavljena izložba recentne grafike dvoje vrsnih grafičara srednje generacije - Marine Finci iz Sarajeva i Igora Konjušaka iz Zagreba.

Konjušak izlaže geometrijsku apstrakciju u tehnici suhe igle, dok nam se Fincijeva predstavlja digitalnim grafikama iz najnovijeg ciklusa “ Nautilus”. 

Marina Finci (Sarajevo, 1960.) je diplomirala na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu kod prof. Dževada Hoze. Magistrirala je grafiku na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu  1988. u klasi prof. Boška Karanovića. Izlagala je od Japana do Sjedinjenih Američkih Država na tristo skupnih i dvadesetak samostalnih izložbi. Dobitnica je više nagrada za grafiku, a ove godine j eimenovana dekanicom Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje i živi. 

Igor Konjušak  (Zagreb,1957.) diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu kod prof. Mersada Berbera te magistrirao kod prof. Dževada Hoze sa temom vezanom za geometriju i suhu iglu. Izlaže preko trideset godina, ima petnaest grafičkih mapa, izlagao je na dvadesetak samostalnih i preko tristo skupnih izložbi. Član je strukovnih udruga HDLU Zagreb, HZSU-a, LIKUM-a. Radio je u Croatia filmu na dugometražnim animiranim filmovima. Bavio se  grafičkim dizajnom te produkt dizajnom u kristalnom staklu. Zaposlen je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. (al)

Izvor: 3155