Kultura i prosvjeta 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Sajam dobrote u Gimnaziji Čakovec

Na nizu priredbi ovogodišnjeg Sajma dobrote čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog prikupljeno je 25.000 kuna. U Školi su se 20. prosinca mogle kupiti korisne sitnice, ukrasi, napitci i slastice, sve pripremljeno rukama učenika. Kreativnost su, među ostalim, iskazali i simpatičnim igrama na sreću, karikaturama profesora izloženim u jednoj od učionica, ali i odjevnim kreacijama od papira koje su u modnoj reviji predstavile profesorice Gimnazije.
Sajmu dobrote prethodio je humanitarni koncert na kojem su nastupili sastavi Viša Sila, Nova Vrsta, Trickshot, Sedativ i Clone Age. Novac prikupljen prodajom ulaznica Vijeće učenika odlučilo je donirati Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec te obitelji Višnjić iz Čehovca.
Održana je i Večer stand up komedije na maloj sceni Vinko Lisjak u Čakovcu. Nastupili su komičari iz Studija smijeha Zagreb Tin Sedlar, Aleks Curać Šarić i Tihomir Paravina te komičarka Karla Taradi, učenica Gimnazije.
Tako su učenici i profesori Sajam dobrote proširili na čak tri događaja koja su u publici okupila stotine ljudi. Time su dobro raspoloženje i okrenutost prema zajednici u kojoj žive gimnazijalcima obilježili kraj prvog polugodišta i kalendarske godine. (AL)

Izvor: 3062