Kultura i prosvjeta 06.10.2016. 13:24. Zadnja izmjena: 06.10.2016. 13:27.

Tjedna cjeloživotnog učenja

Skupina Mravići dječjeg vrtića Bambi uz igru i zabavu provježbala mozak

Od 26. rujna do 2. listopada Pučko otvoreno učilište Čakovec sudjelovalo je u obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja koji se već desetu godinu provodi na inicijativu UNESCO-a. Nacionalna je to i obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, prenosi poruku o važnosti učenja i obrazovanja.

Ove godine tema Tjedna cjeloživotnog učenja je Provježbaj mozak, a jedna od aktivnosti POU Čakovec odvijala se i u dječjem vrtiću Bambi u Čakovcu. Njihovu skupinu Mravići u četvrtak, 29. listopada u svrhu promocije učenja od malena posjetili su ravnatelj učilišta Mario Zamuda i njihova zaposlenica Vanja Krčar koja je djeci održala kreativnu radionicu na engleskom jeziku. Mališani željni učenja s voditeljicom radionice brojali su na engleskom jeziku, poslušali pjesmicu na engleskom i brzo sami pohvatali riječi i jednostavne plesne korak te crtali mozak kako vježba. – I inače potičemo djecu da uče jezike, posebno tijekom Europskog tjedna kada pokušavamo pričati na njemačkom, španjolskom i drugim jezicima, djeci je to zanimljivo, kazala je njihova odgajateljica Ivana Pečarko uz koju Mraviće budno pazi i Riana Tkalčec

– Sva predavanja i radionice koje provodimo za vrijeme Tjedna cjeloživotnog učenja su besplatna te preko njih nastojimo prikazati javnosti kako je cjeloživotno učenje važno i motivirati ih na aktivnosti učenja, kazao je Zamuda. U vrtiću Bambi, iako premaleni da razumiju cjelokupnu kampanju, djeca su učenje odlično prihvatila i spremno i vrijedno obavila svaki zadatak koji im je dala Vanja.