Kultura i prosvjeta 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Snimaju se Munine viže

Do proljeća će biti završen novi glazbeni projekt, tj., snimljen nosač zvuka pod nazivom Munine viže (Munine arije). Riječ je o zbirci izvornih međimurskih napjeva iz dekanovečkog kraja koje je pokojna izvođačica Muna Orehov iz Dekanovca za života pjevala i ostavila u naslijeđe.
- Snimanje CD-a privodimo kraju, a na njemu će se naći izvorne popijevke koje mnogi Međimurci nikada nisu čuli jer ih je gotovo odnijelo vrijeme.
Odabrani napjevi na nosaču zvuka dobit će novo ruho, zanimljiv izričaj za koji se nadamo da će se dopasti slušateljima. Jedna od pjesama s CD-a promotivno je izvedena u HTV-ovoj emisiji Lijepom našom, snimljenoj nedavno u Čakovcu. U projektu sudjeluje Gordana Lach kao vokalna solistica, dok ja radim na obradi i produkciji pjesama. Pomogla nam je i skupina vrsnih, odabranih glazbenika koji ovu vrstu glazbe uistinu žive, rekao nam je glazbenik Željko Grahovec iz Mačkovca koji je sa suradnicima na ovom projektu osnovao Udrugu Domaja, upravo u svrhu realizacije projekta Munine viže. (žd)

Izvor: 3065