Kultura i prosvjeta 23.06.2016. 10:37. Zadnja izmjena: 23.06.2016. 14:09.

Predstavljamo rad

Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica

Krajem 2015.godine dječji tamburaški orkestar spojio se sa starijim tamburaškim sastavom KUU Zvon Male Subotice.

Marljivim i upornim radom, što dokazuje osvojena brončana plaketa „Tambura Paje Kolarića“ u 2015. godini, zavrijedili su da se pridruže starijim kolegama koji iza sebe već imaju osvojene dvije zlatne i dvije srebrne plakete. Zajedničkim snagama krenuli su uvježbavati skladbe za 39. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku gdje su se prijavili u kategoriju starijih tamburaških orkestara s više od dvadeset članova.

Same skladbe možda su ipak bile malo preteške za mlađe članove orkestra ali zajedničkim naporima postigli su zavidan nivo tehnike muziciranja. Iako su po prosjeku godina najmlađi među orkestrima, hrabrom i odlučnom svirkom osvojili su čak 85,5 bodova - srebrnu plaketu „Tambura Paje Kolarića“. Više od same nagrade veseli njihov pristup koncertnoj glazbi te sreća koja se vidi na licima tijekom izvođenja skladbi.

Nakon nastupa u Osijeku uslijedila je Županijska smotra u Mačkovcu, gdje su se tamburaši također iskazali.

Pred njima je dug put, no talenta i volje zasigurno ne nedostaje. Uz iskustvo starijih te želju mlađih tamburaša, može se puno toga postići i brzo napredovati.

Početkom nove školske godine upisuju novu grupu tamburaša početnika, a dirigent orkestra je Valentino Škvorc.

Izvor: