Kultura i prosvjeta 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Toplice Sveti Martin stipendirat će učenike SŠ Prelog

Hotel Spa Golfer - Toplice Sveti Martin potpisao je ugovor o suradnji sa Srednjom školom Prelog. Svoje potpise i pečate na dokument stavili su predsjednik Uprave Branimir Blajić i ravnatelj SŠ Prelog Tomislav Gregur. Prave stvari tek slijede. Tomislav Gregur naglasak je stavio na školske uspjehe u koje se ubraja i ova suradnja. Tvrdi da je hotelijerstvo prvoklasno zanimanje:

- Mladi ljudi u ovoj se branši mogu ostvariti profesionalno i osobno. Nama je čast biti dio ove sjajne priče koja se počinje događati u Toplicama, rekao je ravnatelj Gregur koji je došao u društvu preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka.

I on je pozdravio humanu notu koju poslovanju daje B. Blajić.

- Ovaj program pružit će sigurnost djeci i obiteljima, ali i stabilnost Srednjoj školi Prelog. Od Svetog Martina učimo o turizmu i nadamo se da ćemo napraviti iskorak u ukupnoj gospodarskoj suradnji s obzirom da u donjem Međimurju imamo još što ponuditi u razmjenu za dobrobit svih nas, rekao je gradonačelnik Lj. Kolarek.

Zamjenica načelnika Općine Sv. Martin na Muri Petra Novinšćak pokušala je izložiti širu sliku.

- Toplice su od početka generator i akcelerator razvoja ove sredine. Dat ćemo najbolje od sebe da ostanemo pouzdana logistička i svaka druga potpora jer u turizmu vidimo svoju osobitu šansu, rekla je među ostalim. Na pitanje o načinu dodjele stipendija učenicima SŠ Prelog, Branimir Blajić odgovara da će proces početi s 1. razredom u školskoj godini 2014./2015.

- Pratit ćemo djecu sve četiri godine. Odabir obavljamo po tri elementa: praktičnoj nastavi kod nas, mišljenju škole i, najvažnije, razgovoru s djetetom i roditeljima. U prva tri mjeseca vidjet ćemo kako kandidati rade i potom odrediti stipendiste. Ako se pokaže da ih je sjajnih troje ili sedmero, svejedno je, svi će dobiti stipendiju, zaključio je Blajić, dodajući postojanje interesa za angažiranje kuhara, slastičara, mesara, konobara, agencijskih radnika i recepcionara.

Aleksandra Ličanin

Izvor: 3090