Kultura i prosvjeta 09.04.2018. 13:48. Zadnja izmjena: 09.04.2018. 13:52.

Projekt

Treća smjena u OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica uspješno je proveden projekt Treća smjena. Projekt je osmišljen u suradnji s  Forumom za slobodu odgoja kao dio projekta Pokreni promjenu. Za isti projekt Sobočka organizacija volontiranja "SOVA" dobila je nagradu "Otisak srca" koja se dodjeljuje za za volonterske inicijative učenika. Samim tim dobili su potvrdu da su im zamisli dobre i vjetar u leđa da provedu projekt "Treća smjena" u djelo.  U petak, 23. ožujka velik broj učenika, roditelja, zainteresiranih mještana, članova raznih udruga posjetilo je školu. Provodile su se radionice izrade uskrsnih ukrasa, pripremala jela, šivale platnene vrećice, održale sportske aktivnosti, aktivnosti čitanja, radionice tehnike i astronomije i još niz drugih. Svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Posjetitelji su uživali i u finim langošima na koje se poduže čekalo, ali organizatori napominju da se tako moglo učiti strpljenju. Čekanje je svakako dobar znak jer se dobrovoljni prilog koji su dali u zamjenu za fini langoš skupljao za Ivana Sabola, učenika škole kojem je uspješno transplantiran bubreg i trenutno se nalazi na oporavku u bolnici u Padovi.  

U dogovoru ravnateljice OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica Đurđe Horvat i načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca organiziran je prigodni Uskrsni općinski sajam u prostorijama škole. Sajam je naišao na oduševljenje posjetitelja i prodavača. Zaključak je da se do godine očekuje još veći sajam s raznovrsnijom ponudom. 

"Treća smjena" pokazala se kao pun pogodak. Lokalnoj zajednici ponuđeno je novo događanje, a volonterima novi način da pokažu svoje sposobnosti organizacije.