Kultura i prosvjeta 13.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

U Čakovcu traje 18. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade

Do četvrtka 15. listopada u Centru za kulturu Čakovec održava se 18. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ. Po petnaesti put zaredom naš grad je domaćin smotre ponajboljih kazališnih i lutkarskih predstava nastalih u Hrvatskoj za mladu publiku. 

Smotru je otvorio pomoćnik Ministra kulture Vladimir Stojsavljević, koji se pritom zahvalio Čakovcu što već godinama na sve načine podržava ovu manifestaciju.

- Izuzetno je važno što se danas domaća kazališna produkcija približuje najmlađima, jer se tako djeca i mladi obrazuju za buduće konzumente kulture - rekao je V. Stojsavljević. 

 

Ukupno će na smotri biti prikazano 10 predstava, bit će održane radionice za djecu roditelje i djecu,  konferencije te će se predstavit „Kazališni epicentar“ – centar za mladu publiku, koji za cilj ima informiranje, usmjeravanje i druženje profesionalnih umjetnika s odgajateljima, učiteljima i pedagozima te djecom i njihovim roditeljima. Za predsjednika „Kazališnog epicentra“  u narednom mandatu na Skupštini održanoj u nedjelju izabran je zamjenik gradonačelnika Čakovca Romano Bogdan. 

Izvor: 3155