Kultura i prosvjeta 11.06.2016. 09:26. Zadnja izmjena: 25.07.2016. 10:06.

Projekt Imam izbor

Učenici iz Macinca posjetili sjedište međimurske policije

Sedamdesetak učenika petih razreda Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec u utorak 31. svibnja posjetilo je Policijsku upravu međimursku. Njih i učiteljice primili su policijski službenici Branko Jakupak i Danijela Turk. Upoznali su ih s radom i ozračjem u kojem policajci obavljaju svakodnevne poslove. U dvorištu su ih potom dočekali prometni i interventni policajci. Pokazali su im opremu, pomagala i službena vozila. Na zanimljiv način opisali su im radni dan policijskog službenika. Potom je stigao i policijski pas Boos te je izvedena pokazna vježba. Učenici su navukli specijalnu odjeću koja je korištena pri njegovoj dresuri.

Učenici su svoje dojmove s dosadašnjih radionica prenijeli na crteže. Najbolji radovi su i nagrađeni te su prigodne darove od načelnika Krunoslava Gosarića i njegova zamjenika Danijela Mikulića primili Kristina Pec, Abel Horvat, Damir Oršoš i Filip Kirić.

Preventivni projekt

Bila je to osma te ujedno završna komponenta preventivnog projekta Imam izbor. Projekt je počeo još u listopadu prošle godine. Prethodnih godina kroz projekt su prošli učenici škola u Kuršancu, Pribislavcu i Kotoribi.

-  Učenike smo željeli potaknuti na izražavanje stava o policiji, nasilju, vandalizmu i njihovoj ulozi u društvu. Ovakve preventivne aktivnosti prilika su da učenici spoznaju kako su policajke i policajci njihovi prijatelji čiji je osnovni zadatak briga o njihovoj sigurnost - kazao je načelnik Gosarić. Zahvalio je učenicima i učiteljima iz Macinca na sudjelovanju, zaželio im uspjeh u daljnjem obrazovanju te poželio da netko od njih u budućnosti postane - policajac.

Zajednička fotografija pred sjedištem policijske uprave