Kultura i prosvjeta 31.07.2018. 13:20. Zadnja izmjena: 31.07.2018. 13:21.

Novi literarni natječaj

Udruga Mlada pera traži najkreativniji ljetni dnevnik

Udruga Mlada pera objavljuje novi literarni natječaj za srednjoškolce - ljetni dnevnik! Oni najbolji novčanim nagradama mogu podebljati ljetni džeparac, pa se pozivaju da svoje aktivnosti, događaje, razmišljanja, sanjarenja, putopise, recenzije koncerata i izložbi i drugo pretoče u pisane riječi koje će biti objavljene na portalu Top generaciji. 

Neće se ocjenjivati tko je ljepše proveo ljeto, nego tko je kreativnije opisao provođenje vrućih ljetnih dana. I čitatelji će biti suci, jer će svojim komentarima doprinijeti izboru najzanimljivijeg rada - tko je svojim ljetnim dnevnikom više potaknuo kritički način razmišljanja, te iznošenje primjedbi i prijedloga, taj je korak bliže nagradi.

Ljetni dnevnik možete ilustrirati vlastitim fotografijama i ilustracijama, a svi radovi pristigli na natječaj Ljetni dnevnik, ali na moj način bit će objavljeni u zajedničkom zborniku radova. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.08. – 15.10.2018. godine u ponoć. Nema ograničenog broja radova po autoru. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

Predviđene su novčane nagrade u sljedećim iznosima:
– 1. mjesto: 1000 kn, Zlatno pero i primjerak zbornika
– 2. mjesto: 700 kn, Srebrno pero i primjerak zbornika
– 3. mjesto: 400 kn, Brončano pero i primjerak zbornika