Kultura i prosvjeta 21.04.2017. 10:44. Zadnja izmjena: 21.04.2017. 10:50.

Državno natjecanje

Uspjeh mladih jezikoslovaca iz našeg kraja

Državno natjecanje iz njemačkog i engleskog jezika ove je godine održano u Međimurju. Organizator natjecanja iz engleskog jezika bila je Osnovna škola Mursko Središće, a njemačkog Osnovna škola Sveti Martin na Muri te su oni kao domaćini na svečanom otvorenju natjecanja pripremili i prigodan program.

U natjecanju iz engleskog jezika sudjelovalo je 105 učenika osmih razreda osnovne škole te drugih i četvrtih razreda gimnazije i strukovnih škola, a natjecali su se u šest kategorija. Od drugih razreda strukovnih škola drugi je bio Lucio Lesar iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec (mentorica je Dunja Siročić). Od četvrtih razreda gimnazije 9. mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika osvojila je Petra Grašić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec (mentor Petar Pavlic).

Nakon natjecanja iz njemačkog jezika u kategoriji A – lista A osnovnih škola, u kojoj su sudjelovali učenici osmih razreda koji njemački uče od prvog razreda redovne nastave, drugo je mjesto zauzela Melani Srša-Karlovčec iz OŠ Sveti Martin na Muri (mentorica je Monika Turk). Drugo mjesto od osnovnih škola u B kategoriji, u koju spadaju učenici koji njemački jezik od uče od 4. razreda izborne nastave, osvojila je Dina Bašek iz I. OŠ Čakovec (mentorica je Gordana Ovčar). Od srednjih škola u kategoriji I drugo je mjesto osvojio Aron Luka Nemec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Njemu je mentorica bila Sanja Jambrović Posedi.