Kultura i prosvjeta 17.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Varaždinska biskupija - Božićni susreti i pohodi biskupa Mrzljaka

NAJAVE

VARAŽDIN, 19. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak pohodit će zatvor u Varaždinu

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u prigodi adventsko-božićnog vremena  pohodit će u petak 19. prosinca zatvor u Varaždinu, gdje će u 11 sati predvoditi Službu riječi na kojoj će sudjelovati osobe lišene slobode, te će se zajedno sa zatvorskim dušobrižnikom mons. Andrijom Kišičekom susresti s upravom zatvora.

 

VARAŽDIN, 20. 12. 2014.

 

Božićni susret vjeroučitelja Varaždinske biskupije

Božićni susret s duhovnom obnovom odgajateljica u vjeri i vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola na području Varaždinske biskupije, u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda, održat će se u subotu 20. prosinca u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu. Počinje u 9.30 sati pozdravom predstojnika vlč. Damjana Korena koji će održati prigodni adventsko-božićni nagovor. U 11.30 sati će misno slavlje predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

 

VARAŽDIN, 20. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak pohodit će Dom za starije u Varaždinu

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodit će u subotu 20. prosinca u prigodi božićnih blagdana Dom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, Zavojna ulica 6, gdje će predvoditi misno slavlje u 15 sati.

 

ČAKOVEC, 22. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak pohodit će Caritasov boravak djece u Čakovcu

U prigodi došašća i svetkovine Božića, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodit će Dnevni boravak djece s poteškoćama u razvoju "Dr. Antun Bogdan" Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu, gdje će u ponedjeljak 22. prosinca u 10.30 sati predvoditi svečano misno slavlje. U misi će sudjelovati korisnici te ustanove zajedno sa svojim roditeljima, volonterima, dobročiniteljima i djelatnicima Caritasa na čelu s voditeljicom ustanove Katarinom Hoblaj te predsjednikom Biskupijskog Caritasa mons. Ivanom Godinom i ravnateljem mr. Antom Šolom. 

 

VARAŽDIN, 23. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak predvodi misu za stradale branitelje varaždinske brigade

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u utorak 23. prosinca zadušno misno slavlje za 90 poginulih i preminulih i jednog nestalog pripadnika 7. gardijske brigade PUMA iz Varaždina. Misa u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu počinje u 9 sati. Misa se priređuje povodom 22. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade, a nazočit će joj članovi Udruge veterana PUMA, članovi obitelji stradalih branitelja i drugi gosti i uzvanici.

 

VARAŽDIN, 24. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak posjetit će na Badnjak Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, i ove će godine na Badnjak posjetiti pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije koja se nalazi u Varaždinu i u kojoj svakodnevno topli obrok prima više od 300 osoba teških životnih prilika. Biskup će kuhinju posjetiti u srijedu 24. prosinca u 11.30 sati, te pohoditi djelatnike i volontere u kuhinji te korisnike kojih je iz godine u godinu sve više. 

 

VARAŽDIN, 24. 12. 2014.

 

Polnoćka u varaždinskoj katedrali

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će misu polnoćku u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u božićnoj noći točno u ponoć. 

 

VARAŽDIN, 25. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak u katedrali predvodi božićnu misu

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će na svetkovinu Rođenja Isusova u četvrtak 25. prosinca u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu božićno misno slavlje u 11 sati. Isti dan biskup Mrzljak pohodit će župu Bartolovec kod Varaždina gdje će u župnoj crkvi sv. Bartola u 15 sati predvoditi božićno misno slavlje i blagoslov djece.

 

VARAŽDIN, 26. 12. 2014.

 

U varaždinskoj katedrali misno slavlje za invalide grada Varaždina 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u petak 26. prosinca u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM u 11 sati misno slavlje za invalide grada Varaždina koji se već tradicionalno okupljaju na blagdan sv. Stjepana prvomučenika. Okupit će se članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. Na misi će se moliti za sve nepokretne, nemoćne i bolesne članove, njihove obitelji i sve dobre ljude koji pomažu da život osoba s invaliditetom bude bolji i ljepši. 

 

VARAŽDIN, 27. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak pohodit će Dom za starije u Varaždinu

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodit će u subotu 27. prosinca u prigodi božićnih blagdana Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Doma Lekić u Varaždinu, Zinke Kunc 47, gdje će predvoditi misno slavlje u 15 sati.

 

VARAŽDIN, 28. 12. 2014.

 

Biskup Mrzljak predvodi misu u biskupijskom Obiteljskom centru

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će na blagdan Svete Obitelji u nedjelju 28. prosinca misno slavlje u kapeli Obiteljskog centra Varaždinske biskupije u Varaždinu s početkom u 11 sati.

 

VARAŽDIN, 29. 12. 2014.

 

U varaždinskoj katedrali misno slavlje za volontere Caritasa Varaždinske biskupije 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u ponedjeljak 29. prosinca u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 18 sati misno slavlje za sudionike tradicionalnog godišnjeg božićnog susreta djelatnika i volontera Caritasa Varaždinske biskupije. 

 

VARAŽDIN, 31. 12. 2014.

 

U varaždinskoj katedrali misa zahvalnica za proteklu godinu 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u srijedu 31. prosinca u 18 sati u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu zahvalno misno slavlje za proteklu građansku godinu.

 

VARAŽDIN, 1. 1. 2015.

 

U varaždinskoj katedrali misa u prigodi Svjetskog dana mira 

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će na svetkovinu Marije Bogorodice u četvrtak 1. siječnja u 11 sati u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu misno slavlje u prigodi 48. Svjetskog dana mira.

 

Izvor: 3112