Kultura i prosvjeta 15.05.2019. 12:44. Zadnja izmjena: 15.05.2019. 12:47.

Nastava

Varaždinskim i međimurskim školama predstavljena obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna

Više od 50 učitelja iz gotovo 50 osnovnih škola iz Varaždinske i Međimurske županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u II Osnovnoj školi Varaždin. Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

- Nova obrazovna platforma bit će od velike pomoći učiteljima i učenicima, jer sadrži konkretne lekcije, praktične primjere te dodatne zanimljive i interaktivne materijale. Smatram da je najbolja kombinacija za uspjeh učenika balans tiskanih obrazovnih sadržaja i nove tehnologije, kazala je Adriana Taradi Kajmović, učiteljica engleskog jezika iz OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca.

Obrazovna platforma usklađena je sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.