Kultura i prosvjeta 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

VELEUČILIŠTE: Promovirana 104 prvostupnika

Vrijeme ovogodišnjeg adventa u posebnom će pamćenju ostati prvostupnicima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, promoviranim na Nikolinje u Centru za kulturu. Promovirana su 104 prvostupnika računarstva, menadžmenta turizma i menadžmenta sporta koji su završne radove obranili u akademskim godinama 2009./10. i 2010./11.
Svečanom su događaju prisustvovali i zamjenica župana Sandra Herman, pomoćnik ministra prometa Veselin Biševac, predsjednica Upravnog vijeća MEV-a Blaženka Novak, prodekanica Učiteljskog fakulteta u Čakovcu Tamara Turza - Bogdan te predstavnici visokih škola u Hrvatskoj. U svom prigodnom obraćanju promoviranim prvostupnicima, njihovim roditeljima i članovima obitelji dekanica MEV-a Nevenka Breslauer prvenstveno je zahvalila na povjerenju koje mladi svojim upisom ukazuju Veleučilištu.
- Iza nas je pet godina rada. U prvoj smo godini imali 56 studenata, danas ih imamo više od osamsto na tri studija: računarstvu, menadžmentu sporta i turizma te održivom razvoju. Okrenuti smo projektima na nacionalnoj i europskoj razini, natjecanjima, konferencijama.
Studentski zbor sve je aktivniji u područjima sporta, humanitarnih aktivnosti i projektima poput Mladi, vrijedni, poduzetni.
Želeći osigurati još bolje uvjete rada i bivanja na fakultetu, aplicirali smo projekt uređenja druge zgrade Veleučilišta u kojoj ćemo studentima pružiti još bolji standard. Svjesni smo da je naše veleučilište mlado, da smo pred brojnim izazovima i novim generacijama, no, uvjereni smo da ćemo radom te stalnim poboljšanjem kvalitete i broja programa biti poželjno mjesto za stjecanje akademskih znanja.
Zahvaljujem svima koji pri upisu studija svoje povjerenje daju MEV-u, kako studentima, tako i njihovim roditeljima i obiteljima, rekla je dekanica Nevenka Breslauer. U ime diplomiranih studenata, u završnici se riječima zahvale obratio Denis Dokleja.
Aleksandra Ličanin
Snimio Dubravko Lesar

Izvor: 3059