Kultura i prosvjeta 20.03.2019. 08:55. Zadnja izmjena: 20.03.2019. 08:58.

Varaždin

Više od 16 tisuća posjetitelja na 10. Tjednu smijeha Kerekesh teatra

Dvostrukom izvedbom najnovije komedije Kerekesh Teatra "Pod hitno na hitnu" autora i redatelja Ljubomira Kerekeša, u nedjelju, 17. ožujka je završio jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra, ponovno potvrdivši status NAJPOSJEĆENIJEG KAZALIŠNOG FESTIVALA U HRVATSKOJ!

Festival je u deset dana trajanja nadmašio sva očekivanja- ukupno 55 kazališnih predstava pogledalo je više od 16 tisuća posjetitelja iz cijele Varaždinske županije i okolice!

Publika je, osim u hit komedijama domaćina Kerekesh Teatra, imala prilike uživati i u komedijama kazališta iz cijele regije - Lude kuće iz Zagreba, Teatromana, Teatra PocoLoco, Teatra Gavran, Hit Teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, kazališta Moruzgva iz Zagreba, kao i Ludens Teatra iz Koprivnice. Program su svojim monokomedijama obogatili i zagrebački glumci Mada Peršić te Tarik Filipović, a najviše izvedbi na festivalu imala je nova predstava Kerekesh Teatra za djecu i mlade „Bibi i Bubi“, autora i redatelja Jana Kerekeša.

Tjedan smijeha je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u fojeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države (Makedonija, Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama.

Nagrađeni karikaturisti na 3. međunarodnoj izložbi „Smijeh za deset” su:

  • Tomislav Kaurin (Cork, Irska) - najbolja portretna karikatura
  • Damir Novak (Mali Mihaljevec, Hrvatska) - najbolja geg karikatura
  • Davor Trgovčević i Marijan Pavečić - priznanja za portretne karikature
  • Branko Ilić - priznanje za geg karikaturu (čak dva rada)

- Zahvaljujemo svim gradovima i općinama Varaždinske županije, koje su podržale 10. Tjedan smijeha te zahvaljujemo svim institucijama, sponzorima i svim pojedincima koji su nam pomogli da uspješno organiziramo 10. izdanje TJEDNA SMIJEHA.

Posebno hvala našoj vjernoj publici, koja je i ove godine ponovno nadmašila naša očekivanja! Hvala svima 16 tisuća puta!, poručuju iz Kerekesh teatra.