Najavljujemo 10.06.2016. 14:48. Zadnja izmjena: 10.06.2016. 14:54.

Predavanje Swamija Vaishampayana

Javno predavanje "Yogom do harmonije uma, duha i tijela" u Čakovcu, 15. lipnja

Swami Vaishampayan jedan je od vodećih učitelja "Art of Living" Fondacije i bliski suradnik jednog od najvećih svjetskih humanista današnjice – Sri Sri Ravi Shankara.

Nakon završenog magisterija informatičkih znanosti, Swami počinje volontirati u "Art of Living" Fondaciji, a danas podučava ljude diljem svijeta kako voditi i imati zdrav i sretan život te često putuje po svijetu držeći predavanja i antistresne seminare bazirane na laganim fizičkim vježbama, tehnikama opuštanja, glazbi i razgovoru s polaznicima.

Njegova predavanja su vrlo popularna i na njih dolaze ljudi svih generacija i životnih profila. Swami je vrhunski šahist i voditelj akademije šaha, kao i veliki ljubitelj i trener pasa. Swami Vaishampayan održat će javno predavanje u Čakovcu pod nazivom “Yogom do harmonije uma,duha i tijela”, u srijedu, 15. lipnja u 19.30 sati u Scheierovoj zgradi. Ulaz je slobodan.

"Art of Living" Fondacija je osnovana 1981. u Americi i danas je jedna od najvećih nevladinih organizacija na svijetu temeljena na volonterskom radu koja djeluje u 152 države svijeta. Fondacija djeluje u područjima zdravlja, obrazovanja, održivog razvoja, poljoprivrede, ruralnog razvoja, ekologije, stres-menadžmenta, osnaživanja položaja žena u društvu, rehabilitacije zatvorenika i mirnog rješavanja sukoba. Više informacija o Swamijevom boravku u Hrvatskoj i Art of Living Fondaciji, potražite na ovoj poveznici.

Povodom svjetskog dana yoge „Umijeće življenja Hrvatska“ u suradnji sa indijskom ambasadom organizira proslavu u Čakovcu koja će se odvijati na Trgu Republike (ispred Centra za kulturu) u nedjelju, 19. lipnja s početkom u 10 sati. Tom prilikom građani će moći vidjeti demonstraciju yoga vježbi i vježbi disanja.

"Tijelo bez bolesti, smiren dah, um bez stresa, intelekt bez inhibicija, memorija bez traume i duša slobodna od tuge, prava su stečena rođenjem svakog ljudskog bića", riječi su Sri Sri Ravija Shankara. Takvo uravnoteženo stanje osnažuje tijelo da se prirodno iscijeli od svakog problema.

Tehnike koje se koriste da se tijelo, um i dah dovedu u ravnotežu, zovu se yoga.

Kontakt: Mirjana Augustić 095 900 2138