Najavljujemo 21.09.2017. 13:21. Zadnja izmjena: 21.09.2017. 13:25.

Ludbreg

Udruga veliko srce malom srcu: Predavanje povodom Svjetskog dana srca

Povodom Svjetskog dana srca koji se obilježava 29. rujna, Udruga veliko srce malom srcu triju podružnica (međimurske, varaždinske i koprivničko-križevačke), pod pokroviteljstvom grada Ludbrega i gradonačelnika gospodina Bilića, organizirala je predavanje u CENTRU SVIJETA , gradu Ludbregu u subotu, 30. rujna s početkom u 16 sati u Centru za kulturu Dragutin Novak.

Kroz teme i vrsne predavače liječnike, pokušat će upoznati javnost s problematikom koja prati roditelje djece sa srčanim greškama, o temama o kojima se jako malo zna i govori!

Najvažnija ciljana skupina koju žele okupiti su sami roditelji djece sa srčanim greškama, ali su tu i mnogi drugi važni ljudi koji će se susretati djecom - tete u vrtiću, učitelji u školama, sportski treneri, pedijatri, školska medicina te kardiolozi koji će uskoro imati veliki broj djece koja prelaze u odraslu dob a koje do sada nije bilo jer nisu preživljavala, ali zahvaljujući cjeloživotnom učenju i edukaciji liječnika i tehnologiji, danas je stopa preživjelosti narasla na 95%.

Kako žive djeca sa srčanim greškama, kako se nose sa svojom bolesti, kako se nose njihovi roditelji, kako ih prihvaća društvo, s kakvim se problemima susreću tokom školovanja, kako možete pomoći roditeljima čija su djeca izgubila bitku, sve su to teme u kojima će pokušati približiti problematiku svima!

Izvor: Gordana Prebeg