Svakodnevica 23.02.2017. 18:54.

Selnica

Marija Vugrinec: Uvijek među prvima kupim svoj primjerak Međimurja

List Međimurje minulog je tjedna nagradio svoju dugogodišnju čitateljicu Mariju Vugrinec iz Selnice. Šezdesetpetogodišnja Selničanka vjerna je čitateljica lokalnog tjednika već dugi niz godina. - Svaki tjedan kupujem list Međimurje, a koliko dugo ni sama ne znam. Živim odmah pokraj dućana pa uvijek među prvima kupim novine, još dok su friške – u ponedjeljak popodne ili najkasnije u utorak rano ujutro, nasmijano nam je prepričala gospođa Marija koja čitanjem prikraćuje umirovljeničke dane. Pored nje, svi u obitelji vjerni su čitatelji Međimurja – od supruga do djece i najmlađih, a svako izdanje obavezno mora proći kroz ruke svih ukućana. Svatko ima svoj omiljeni dio, ali u pravili svi pročitaju novine od korica do korica.

Imam naviku da uvijek krenem čitati od zadnje strane prema prvoj. Najviše me zanima kultura pa s posebno pažnje iščitavam stranice s kulturnim događanjima. Volim pročitati i pogledati gdje je održana kakva izložba, priredba ili koncert te biti u toku s budućim događanjima. Redovito pratim i vijesti iz našeg kraja, pogotovo ako ima novosti iz naše općine. Uvijek sve pročitam, od A do Ž, istaknula je naša čitateljica.

Na upit ima li kakvih primjedbi na svoje omiljene novine, odnosno sugestija kako ih učiniti još boljima, naša sugovornica odgovora: - Mislim da su novine odlične. Ništa ne bih mijenjala jer zaista sadrže sve informacije. Samo nastavite! poručila je M. Vugrinec.