Svakodnevica 07.02.2018. 08:02. Zadnja izmjena: 07.02.2018. 08:18.

Vrijemeee

Međimurje je prekrio snježni pokrivač! Donosimo i vremensku prognozu za ostatak tjedna...

Nakon što smo se u ponedjeljak i utorak budili uz mraz i maglu, u srijedu, 7. veljače dočekao nas je snijeg, kao što je najavljeno i u vremenskoj prognozi.

VREMENSKA PROGNOZA

  • Srijeda nam donosi oblačnije i hladno vrijeme uz umjeren sjeverni vjetar. Povremeno će biti oborina, u zapadnom dijelu županije većinom u obliku snijega uz moguć nastanak snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 10 cm. U središnjem i istočnom Međimurju temperatura će biti malo viša pa bi moglo biti i kiše i ledenih zrnaca, ali i nešto snijega. Ovdje je teže predviđati količinu snijega jer jedan stupanj toplije ili hladnije može odigrati presudnu ulogu u vrsti oborina. Temperatura će cijeli dan biti oko nule ili malo iznad. Budite spremni na zimske uvjete, osobito ako putujete prema Sloveniji i Austriji.

  • I u četvrtak bi još povremeno moglo biti slabih oborina, susnježice ili slabog snijega, ali količinski znatno manje nego u srijedu. Ostat će tmurno i hladno uz temperaturu oko nule ili malo iznad. 
  • Tijekom petka i za vikend vjerojatno ćemo imati suho vrijeme uz dosta oblaka s kraćim sunčanim razdobljima. Bit će jutarnjeg mraza, pogotovo u slučaju vedrijih noći kad se temperatura može spustiti i do -7°C. Dnevna temperatura uglavnom u laganoj pozitivi. Biometeorološke prilike će biti povoljne.
  • Nekako se više oblaka prognozira za petak i subotu, a veća šansa za sunčana razdoblja će postojati u nedjelju i osobito u ponedjeljak.

METEOROLOŠKI KALENDAR

  • 4. veljače 1929. god. u Gospiću izmjerena dosad najniža temperatura u Hrvatskoj -36°C
  • 6. veljače 1933. god. u sjevernom Tihom oceanu opažen val visok 34 metra
  • 10. veljače 1956. god. bura kraj Senja potopila brod i usmrtila 10 osoba
  • 12. veljače 1929. počelo je desetodnevno zaleđenje Save u Zagrebu zbog ekstremne hladnoće

Županijski centar 112 Čakovec je jutros, 7. veljače u 4:51 zaprimio dojavu od HAC-a Varaždin o proglašenju zimskih uvjeta na autocesti čvor Varaždin GP Goričan.