Svakodnevica 20.03.2018. 17:44. Zadnja izmjena: 20.03.2018. 17:48.

Puzle

Mihaela Novinščak iz Žabnika: Hobi kao terapija protiv stresa

Mihaela Novinščak iz Žabnika pronašla je svoj način opuštanja, koji joj kako kaže dođe kao antistres terapija. Već desetak godina bavi se slaganjem puzli.

- Ni sama ne znam koliko sam slika sastavila, ali najdraže su mi slike većih dimenzija, kakvu upravo završavam. Radi se o slici od tri tisuće dijelova i počela sam raditi na njoj u prosincu prošle godine, otkrila nam je Mihaela prebirući po komadićima puzli.

- Sve je počelo kad sam kod sestre slučajno naišla na kutiju s puzlama koje sam počela slagati i nisam mogla stati dok ih nisam sastavila, kroz smijeh govori Mihaela. Nema tu nekog pravila, bitna je volja i strpljenje. Počinjem slagati od sredine prema rubovima ili složim manje dijelove koje spajam u cjelinu. Ponekad ih sastavljam satima i zaboravim na vrijeme, a ponekad prođe  nekoliko dana da ih ne taknem. Zavisi koliko imam slobodnog vremena, objašnjava sugovornica kojoj su večernji sati, pogotovo zimi, rezervirani za omiljeni hobi. Ponekad joj pomogne i suprug Zvonko, no on ipak nema toliko strpljenja kao ona, priznaje Mihaela koja sigurno zna da slika od puzli koju trenutno sastavlja nije posljednja.

- Čim završim s ovom krećem na sljedeću, s osmijehom je zaključila Mihaela.