Svakodnevica 08.05.2018. 10:15. Zadnja izmjena: 08.05.2018. 10:24.

Prognoza vremena

Slijedi nam sunčano i ugodno toplo, ali nestabilno vrijeme s mogućim pljuskovima

VREMENSKA SLIKA

Travanj nam je pokazao pravo proljetno, skoro i ljetno lice jer se temperatura značajno podigla, ponegdje i blizu 30 stupnjeva. S ulaskom u svibanj imali smo nešto promjenjivije vrijeme, pa su kiša i pljuskovi bili češća pojava, ali ni dalje nije bilo nikakvog značajnijeg zahlađenja. Čini se da i u ovom tjednu imamo toplo i promjenjivo vrijeme, osobito sredinom tjedna i u njegovoj drugoj polovici. Količina pljuskova će ipak biti manja nego u prošlom tjednu.

VREMENSKA PROGNOZA

  • Utorak bi trebao biti povoljan. Pretežno sunčano i ugodno toplo, ali će ipak postojati mogućnost za kakav kratkotrajan pljusak s grmljavinom, uglavnom kasno poslijepodne ili navečer. Vjetar većinom slab sjeverni, a temperatura zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na ponedjeljak - jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 21 °C.
  • Čini se da će i srijeda proći u mirnom vremenu. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a samo mjestimice može biti kiše ili pljuska praćenog grmljavinom. Teško je točno predvidjeti količinu i raspored oborina, većina mjesta može ostati suha. Ostat će relativno toplo, jutarnja temperatura se očekuje uglavnom između 8 i 12 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna oko 22 °C, uz sunčana razdoblja i malo viša. Ako planirate aktivnosti na otvorenom, budite spremni na moguće nalete kiše ili pljuska. Ipak je bitno da temperatura ostaje prava proljetna, nema većih zahlađenja.
  • Prema svemu sudeći, ni druga polovica tjedna neće biti bitno drukčija. Djelomično sunčano i ugodno toplo, ali nestabilno. I dalje su mogući mjestimični kratkotrajni pljuskovi. Oni su vjerojatniji u popodnevnim ili večernjim satima. Nadajmo se da neće biti nevremena jer već smo ušli u topliji dio godine u kojem je i to moguće.
  • Slične vremenske prilike mogu se očekivati i za vikend. Ne možemo obećati sasvim suho, ali bit će i povoljnih razdoblja sa suncem i suhim vremenom. Ostat će toplo. Nekako se najpromjenjivija i najsvježija čini nedjelja.
  • U ponedjeljak djelomično sunčano i ugodno, uz malu mogućnost za neki lokalni pljusak.