Svijet oko nas 08.06.2017. 23:19. Zadnja izmjena: 08.06.2017. 23:21.

Šenkovec

Kvartovski roštilj Danijela Naranđe opčinio cijelo mjesto

U vedro subotnje večer spretno je meso na vatri okretao Danijel Naranđa u dvorištu svoje kuće u Naselju dr. Vlatka Mačeka u Šenkovcu, gdje već nekoliko godina stanuje s djevojkom Silvijom Maraković. Našlo se na njegovu roštilju 40- ak kilograma piletine, svinjetine i ćevapa kojima su se častili njegovi susjedi uz veselo druženje, hladno piće i glazbu tamburaškog sastava Miris čempresa. Nije se slavio rođendan ni nikakva obljetnica, već je Danijel, inače rodom iz Preloga, ponovo, drugu godinu zaredom, organizirao kvartovski roštilj naselja dr. Vlatka Mačeka na koji se ove godine odazvalo 80 susjeda. – Prošle nas je godine, za prvi put, bilo iznenađujuće puno, pa sam odlučio kvartovsko druženje ponoviti. Cilj okupljanja je njegovanje dobrosusjedskih odnosa te međusobno upoznavanje i zbližavanje stanovnika ovog kvarta, objasnio je domaćin druženja koji, inače, u Srednjoj školi Prelog kulinarskom zanatu uči buduće kuhare.

Kako je uspio u svojoj ideji uvjerili smo se sami zatekavši u razgovoru mladi bračni par - Danijela Marija i Zrinku Novak, koji tek grade kuću u Naselju dr. Vlatka Mačeka, s dugogodišnjom stanovnicom tog kvarta Brankom Toplek. – Kuća se gradi već godinu dana pa smo često ovdje, ali evo gospođu Branku tek smo danas upoznali, kaže Z. Novak dodavši da se zaljubila u ovaj dio Šenkovca čim ga je prvi put vidjela.

– Kvart me podsjeća na one u američkim filmovima, gdje se svi susjedi poznaju i veselo na ulici pozdravljaju. Nije teško bilo ni između 80 –ak ljudi pronaći starosjedioce kvarta, odnosno one koji su prvi došli, jer njih svi znaju. – To su Moharići, pokazuju veselo svi susjedi na njih. – Da, prvi smo ovamo došli i počeli graditi kuću prije 26 godina, kazali su Ivan i Biserka Moharić posvjedočivši kako je kvartovski roštilj zbližilo sve susjede. Ovo nesvakidašnje druženje potrajalo je do zore, ali susjedi Danijela Naranđe se zbog galame i buke - nisu bunili.