Svijet oko nas 18.05.2016. 11:38. Zadnja izmjena: 18.05.2016. 11:55.

Ladje zavezane za vrbe

Ove godine "Međunarodni spust murskih ladji" neće se održati

Na prošlotjednom sastanku (su)organizatora "Međunarodnog spusta murskih ladji" koji se od 2003. do prošle godine održavao kao manifestacija koju je (o)smislila Turistička zajednica Općine Sveti Martin, sa sudjelovanjem "murskih ladji" i "ladjara" iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, s prosječno pet do šest stotina aktivnih sudionika u spustu Murom od Mureka u Republici Austriji čak i do ušća Mure u Dravu, odlučeno je da se ove godine spust neće održati.

"Murske ladje" ostaju "zavezane za vrbe", prošlogodišnja teška iskustva još nije prekrio zaborav (između ostalog - prevrtanje mađarskog rafta i skoro utapanje) prestrašila su, čini se, ovogodišnje organizatore starta, Udrugu za zaštitu prirode iz Beltinca, pa je postignut dogovor da se spust za ovu godinu odgodi da bi se – do iduće godine – razriješilo "tehnička i sigurnosna pitanja" i opet organizirao spust.

Svetomartinčanima je bilo ponuđeno da se prihvate – ako žele – organizacije ovogodišnjeg spusta, ali prekasno, pa je odlučeno da se spust ipak "odgodi" do iduće godine, odnosno, ovogodišnji je spust – otkazan!