Svijet oko nas 21.07.2019. 09:22. Zadnja izmjena: 21.07.2019. 09:22.

Rekreacija

Podružnica Matice umirovljenika u Gornjem Mihaljevcu: Tristotinjak seniora zabavilo se uz igre

Povodom 25. obljetnice Podružnice Matice umirovljenika u Gornjem Mihaljevcu, u subotu, 6. srpnja, priređene su sportsko-rekreativne igre umirovljenika na koje su se domaćinima slavlja odazvale izabrane ekipe seniorskih organizacija iz Pribislavca, Donjeg Vidovca, Svetog Jurja na Bregu, Šenkovca, Strahoninca i Podturna.

Nada Lovrec, predsjednica Podružnice bila je oduševljena odazivom;

- Ima nas više od tri stotine, imamo i sreću s vremenom, pa vidite kako se ljudi lijepo zabavaljaju, rekreiraju i druže. Naša podružnica inače ima 309 članova, prema plaćenoj članarini, ali vodimo računa i o onima koji – na žalost – zbog malih mirovina nisu u stanju izdvojiti novac za članarinu, znači ima nas zapravo i puno više. Ova 25. obljetnica nije obilježavanje početka rada nego statusa podružnice, a utemeljitelji nekadašnjeg kluba umirovljenika, pokojni Stjepan Lovrec, Julijana Branda i Drago Martan i prije 1994. godine su održavali brojne aktivnosti umirovljenika.

Sportsko rekreativna natjecanja umirovljenika u pikadu, bacanju kolutova, koškanju, visećoj kuglani, streljaštvu i karatnju bele po entuzijazmu, srčanosti u nastojanju da se postigne što bolji rezultat u Gornjem Mihaljevcu održana su baš na pravom mjestu: u "Parku mladosti"! Tako su seniori i izgledali, poletni, raspoloženi, društveni, nitko se nije žalio na dijagnoze akutne ili kronične, dobro se raspoloženje dalo rukom napipati u zraku.