Svijet oko nas 22.05.2017. 12:11. Zadnja izmjena: 22.05.2017. 12:13.

Vatrogasna zajednica

Tko su najbolji mladi vatrogasci Grada Čakovca doznali smo na natjecanju u Mačkovcu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mačkovec ove je subote bio domaćin natjecanja Vatrogasne zajednice Grada Čakovca za mladež i pomladak. Na njemu su ukupno nastupile 43  ekipe raspoređene u kategorije pomladak muški/žene te mladež muški/žene.

Izvrsno pripremljen teren i staze na igralištu NK ''Omladinca'' iz Mačkovca bilo je poprište tijesne vatrogasne borbe, ali i ugleda vatrogasne mladeži sa područja Grada Čakovca i njihovih gostiju. Kako je u pozdravnom govoru istaknuo predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, već samim dolaskom, sve ekipe koje su sudjelovale su i pobijedile 

Između ostalih vatrogasno natjecanje je pratio i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj i mnogi drugi.

U kategoriji pomladak žene, najbolje su bile članice DVD-a Novo Selo Rok, drugo mjesto osvojile su vatrogaskinje iz Mačkovca, a treće iz Novog Sela na Dravi. U kategoriji pomladak muški, prvo mjesto osvojio je DVD Mihovljan, drugo DVD Kuršanec, a treće DVD Mačkovec. Kod mladeži žene najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Šandorovec, srebro je otišlo u Kuršanec, a bronca u Mačkovec. Najbolja muška momčad mladeži je ona iz Savske Vesi, drugo mjesto osvojili su Mačkovčani, a treće Krištanovčani .

U kategoriji podmlatka natjecali su se najmlađi vatrogasci, starosti od 6 do12 godina, a u kategoriji mladeži vatrogasci od 12 do 16 godina. Prvoplasirane ekipe u kategorijama mladeži osim pehara i medalja dobili su i sedmodnevno ljetovanje u kampu Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani. Osim izleta prvoplasirane ekipe su dobile od sponzora ''Sigurnost''  iz Knezovca vatrogasni aparat. Ovo natjecanje samo uvod u nadolazeći vikend kada je na rasporedu županijsko natjecanje u Domašincu.