Veliki odmor 28.03.2017. 20:58. Zadnja izmjena: 28.03.2017. 21:09.

Dobre vibracije

Gospodarska škola Čakovec, 4.fk: Uvijek nasmiješene buduće kozmetičarke i frizerke

Kozmetičarke i frizerke smještene u 3.fk razred Gospodarske škole Čakovec kažu da imaju najbolju razrednicu - Natašu Sternad, koja je uvijek uz njih, u dobrom i lošem izdanju. Njihov razred nije velik, ima ih 15, od toga šest frizerki i devet kozmetičarki. Vole se družiti i zabavljati pod odmorima u školi, ali i izvan škole. Prošle godine djevojke su bile na maturalcu u Trogiru i okolici gdje su se još bolje upoznale, razgledale kulturne znamenitosti, kupale i tulumarile do jutra. Unatoč tulumima, koji su na maturalcima neizostavni, razrednica ih je pohvalila rekavši da su prva generacija s kojom se nešto i naspavala. Kao razred dobro funkcioniraju i iako ponekad ima neslaganja i prepirki sve se na kraju ipak dogovore. S obzirom da su dva usmjerenja, općeobrazovne predmete slušaju zajedno, a praksu odvojeno.

Profesorica Nives Kocijan frizerke ima praktičnu nastavu u školi. Ona je vrlo stručna i zahtjevna u svom poslu te im pokazuje i uči ih kako da budu spremne za rad u frizerskom salonu. Stručnu praksu u školi obavljaju u lijepo uređenom frizerskom i kozmetičkom salonu, a dva dana u tjednu imaju praksu kod obrtnika. Kozmetičarke praktičnu nastavu u školi obavljaju kod stručne voditeljice Nikoline Makovec koja im često objašnjava da u njihovu poslu trebaju biti komunikativne, ljubazne, snalažljive i uvijek nasmiješene. U školskom kozmetičkom salonu puno toga nauče i rade zanimljive i ugodne tretmane kao što su masaže lica, cijelog  tijela, manikure, pedikure, depilacije... Ove godine imaju priliku ići na praksu u Sloveniju u sklopu projekta Small Steps Forward koji provodi Gospodarska škola Čakovec.

Kozmetičarke će biti dva tjedna u termama Vivat u Murskoj Soboti, a frizerke  u Celju. Tamo će raditi u prekrasnom wellnes centru i  frizerskom salonu gdje će steći nova znanja i iskustvo. Buduće frizerske i kozmetičarke su: Kristina Gorničec, Marta Mesarek, Kristina Nestić, Klaudija Oršoš, Ivana Tomašić, Anja Višnjić, Lara Črnčec, Ines Horvat, Matea Juras, Damira Krčar, Ines Lovrec, Mateja Novak, Eva Rošanić, Sara Škrobar i Sara Žnidarić.

TOP PET DOMAĆIH

1.Etikete- Remi i Sassja

2.Perspektiva -S.A.R.S.        

3.Sviraj nešto narodno -Halid Bešlić

4.Goli i bosi - Elemental

5.Božanstvena žena - Miroslav Ilić

TOP PET STRANIH

1.Send my love - Adelle

2.Site to site -Ariana

3.Closer - The Chainsmokers

4.Million reasons - Lady Gaga

5.Party like a russian - Robby Williams