Veliki odmor 16.04.2016. 14:00. Zadnja izmjena: 19.05.2016. 10:49.

Dobre vibracije

Srednja škola Čakovec, 4.d: Oni su primaljski asistenti i asistentice

Došle su i prve međimurske primalje koje obrazuje Srednja škola Čakovec na red. Okupili su se u 4.d razredu, a školuju se za primaljskog asistenta/asistenticu. Razlog je u činjenici da ih se upisuje jednog u pet godina, no njihovi razlozi za zadovoljstvo su puno veći od rečenog.

Razred se sastoji od 24 primaljska aistenata, a pridružuju im se i dva muška asistenta. Jedan od dvoje tih učenika prešao je daleki put od Filipina da bi došao do Međimurja, točnije Novakovca. Zanimljivo jei to što 90 posto njih nije htjelo upisati ovo zanimanje, jer u početku nisu ni znali što je to zapravo, ali već nakon prvog razreda, nakon prve prakse, ovaj smjer ih je osvojio.

U njih se sloga pokazuje kad su u pitanju zabavne noći u Amsterdamu i drugim zemljama Beneluxa, gdje su proveli maturalno, nezaboravno putovanje. U sportskoj „rubrici“ ne bi bili zvijezde, ali na praksi su već pravi stručnjaci. Kad se nešto volite raditi, posao je užitak, a ne obaveza. Naravno, zna biti naporno, pogotovo kada ujutro imamo praksu i odmah poslije toga nastavu, ali što se mora nije teško, a očito ove prošle 3 godine nisu bile teške jer su proletjele samo tako.

Na nastavi je dosta opuštena atmosfera, i to im godi pa su zaključili da to donosi i bolje rezultate kad je o usvajanju znanja riječ. Nemaju straha pred profesorima i predavačima, zato koriste priliku da spomenu primalju Županijske bolnice Karmen Cecarko Vidović i liječnike Marka Škvorca, Štefaniju Munivrana i Sveu Czeisberger kojima šalju posebne pozdrave i zahvale. Prva osoba kojoj će se obratiti ako imaju problem je razrednica Silvija Vrbičić. Kažu: „uvijek nas sasluša i nastoji pomoći na čemu smo zahvalni i morali bismo to češće pokazati“.  Oni su: Jelena Barić, Maja Car, Lucija Crnčec, Elena Del Duca, Dora Friščić, Klara Horvat, Ines Jambrović, Maja Kovač, Danijel Kovačić, Petra Mlinarić, Ivana Naranđa, Job Rexall Peret Gaddi, Helena Polanec, Tea Požgaj, Sara Radek, Iva Rodek,  Livija Ružić, Tijana Senčar, Katarina Sić, Dajana Sraka, Lea Srša, Lucija Špicar, Karla Zadravec, Lea Zadravec, Nikolina Zadravec i Andreja Žbulj.

  TOP 5 DOMAĆIH TOP 5 STRANIH
1. Bijelo Dugme – Đurđevdan Felix Jaehn - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
2. Luka Nižetić – Amsterdam Lost Frequencies feat. Janieck Devy – Reality
3. Fantomi – Totalno drukčijih od durgih Jason Derulo - "Want To Want Me"
4. Elemental – Goli i bosi Could you be loved - Bob Marley
5. Greta – Malena Major Lazer & DJ Snake - Lean On