Veliki odmor 07.01.2018. 00:23. Zadnja izmjena: 07.01.2018. 00:25.

Ispit zrelosti

Tehnička škola Čakovec, 4 RT: Vesele se maturantskim danima

Budući tehničari za računalstvo svoje su srednjoškolsko obrazovanje započeli kao skupina od 25 učenika, a tako će ga i završiti. Njihov, 4. rt razred čini 23 momaka i samo dvije djevojke. Svake godine imaju barem par odličnih učenika, a u trećem razredu imali su ih čak šest. Kada su im u prvom razredu govorili da uživaju u iduće četiri godine i da će im srednja proći jako brzo, nisu vjerovali, ali sada, kad ih samo još pola godine dijeli od mature i upisa na fakultete ili pronalaska posla, opet bi se htjeli vratili u prvi razred. Kroz godine, u njihovu se razredu promijenilo više razrednika. Prvi su razred započeli s profesoricom Tamarom Rihtarec, drugi s profesorom Draženom Janžekom, a treći i četvrti uz njih je Anđelko Borković. U prvome razredu su se pod vodstvo sadašnjeg razrednika Borkovića, popeli na Ivanščicu, a prošle nastavne godine odveo ih je na hidroelektranu Fala u Maribor gdje su mnogo toga mogli vidjeti te uz to i naučiti. Svi su jako ponosni na svog razrednog kolegu Leona Novaka, koji je prošle godine izborio nastup na državnome natjecanju iz njemačkog jezika. Kao razred su sudjelovali u humanitarnoj akciji 800 koraka za učiniti svijet boljim.

Svatko iz razreda prilikom posjete Caritasu donio je neki komad odjeće koji mu više nije potreban, a dobro je očuvan i nekome će odlično koristiti. U četiri su godine mnogo toga naučili i jako se dobro upoznali i sprijateljili. Bilo je, za njih, puno lijepih događaja i iskustava, a neki od najljepših tek ih, vjeruju svi učenici, čekaju. Vesele se maturantskim danima te maturalnoj večera nakon koje se, nadaju se, neće pozdraviti za zauvijek.

Učenici 4. rt razreda Tehničke škole Čakovec su David Bauer, Fabian Benc, Karlo Bistrović , Ian Bogdan, Mihael Borak, Mateo Cerovec, Erik Deban, Jelena Horvat, Dominik Juračić, Ninoslav Juras, Valentino Korošec, Antonio Kraljić, David Lukman, Emanuel Madić, Patrik Mihalić, Leon Novak, Nikola Olčar, Matija Pergar, Leon Sinković-Gašparić, Viktorija Stanko, David Šupljika, Damjan Tomšić, Karlo Trupković, Borna Valpatić i Dario Volar, a svoj o svojem će razredu njihovi predstavnici govoriti u utorak u 17:30 na Radiju 1 u emisiji Dobre vibracije.

RAZREDNIK

Diplomirani inženjer elektrotehnike Anđelko Borković njihov je ponosni razrednik. On je planinar, biciklist, kompjuteraš, avanturist i vjernik. U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, ponajviše fotografira prirodu. Prema njegovim riječima 4. rt je razred za poželjeti! Ove im nastavne godine predaje Tehničko i poslovno komuniciranje. Osim u Tehničkoj školi Čakovec radio je kao programer u IPC-u i projektant elektromotora u jednoj drugoj tvrtki.Razrednik Anđelko Borković

PO ČEMU SU DRUGAČIJI
Maturalac zauvijek u sjećanju

Na maturalnom putovanju bili su u lipnju 2017. godine u Španjolskoj do koje su doputovali sporo, ali sigurno. Smješteni u hotelu u Lloret de Maru rijetko su boravili u svojim sobama s željom da upiju sve što maturalno putovanje nudi i da vide što više ljepota Španjolske. Posjetili su brojne znamenitosti i vidjeli mnogo zanimljivih stvari te uživali u predivnim plažama na kojima su neki provodili svo svoje slobodno vrijeme. Na tom putovanju još više su se zbližili i proživjeli trenutke koji će im ostati zauvijek u sjećanju. Učenici 4.rt kažu da bi taj put ponovili opet i opet bez razmišljanja.Nešto njima najljepše tijekom tri i pol godine srednje škole bio je maturalac

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Žale godine

Esad Merulić

2.Prijatelji

Thompson

3.Hercegovka iz Mostara

Narodni dar

4.Ruža Hrvatska

Prljavo kazalište

5.Nećemo noćas doma

Zlatko Pejaković

 

TOP 5 STRANIH:

1.Hard bass adidas

DJ Jim

2.Paradise city

Guns N' Roses

3.Walking by myself

Gary Moore

4.Cocaine

Eric Clapton

5.Leave your hat on

Joe Cocker