Veliki odmor 14.03.2017. 10:15. Zadnja izmjena: 14.03.2017. 10:19.

II. Osnovna škola Čakovec

Tema natjecanja Čitanjem do zvijezda ove je godine bila "ljepota različitosti"

U II. Osnovnoj školi Čakovec je održano županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda u organizaciji Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Međimurske županije. Učenici iz 17 prijavljenih škola natjecali su se u dvije kategorije - izrada plakata i ispit znanja. – Kada su knjižničari iz Međimurja prije osam godina osmislili ovo natjecanje nije se očekivalo da će ono prijeći na nacionalnu razinu. Ove će godine državno natjecanje biti održano po treći puta, a iz cijele Hrvatske prijavilo se više od sto škola što dokazuje činjenicu da djeca vole čitati, kazala je Tanja Radiković, voditeljica ovog natjecanja za osnovne škole.

Tema natjecanja Čitanjem do zvijezda ove je godine ljepota različitosti, a za natjecanje su se učenici pripremali čitajući i obrađujući tri knjige – Bijeli klaun od Damira Miloša, Zaboravljeni sin od Mire Gavrana i Gumi - gumi Zorana Pongrašića. U kategoriji pismenog ispita prvo mjesto osvojila je OŠ Nedelišće čiju ekipu čine Nela Perić, Jakov Feher i Lucija Martinović, a predvodila ih je mentorica Zora Hajdarović. Drugi su bili predstavnici OŠ Podturen - učenice Marta Mesarek, Paola Poljaković i Anamarija Bujan s mentoricom Martom Trstenjak dok je treća bila OŠ Donja Dubrava, odnosno učenice Nika Fabić, Ivona Vučenik i Marta Fabić kojima je mentorica Suzana Karloci Kvakan. U kategoriji plakata prvo mjesto osvojila je Paola Oltran, učenica II. OŠ Čakovec, drugo mjesto pripalo je Pauli Lukša iz OŠ Donja Dubrava, a treće Luciji Horvat iz OŠ Nedelišće.

U obje kategorije na državno natjecanje prolaze oni koji su osvojili prva dva mjesta. Rad knjižničara na ovom natjecanju je volonterski te oni i profesori sastavljaju pitanja i promoviraju Čitanjem do zvijezda diljem Hrvatske. Svake se godine prijavljuje sve više škola i učenika, a državno natjecanje će se održati u svibnju u Čakovcu.